Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

history

ourhistory

Η οικογένεια Χελιώτη επί δύο ολόκληρες γενιές, από το 1960 έως και σήμερα, προσπαθεί για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και προχωράει στην τρίτη πλέον γενιά, με σταθερές προτεραιότητες την ποιότητα των προϊόντων τους, τη διατήρηση της παράδοσης αλλά και τον αστείρευτο σεβασμό τους προς το περιβάλλον.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1960 από τον Δημήτριο Χελιώτη (Μπάρμπα Μήτσο) όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την εμπορία και την εξαγωγή του ελαιολάδου . Με τον καιρό η εμπειρία του πάνω στον καρπό της ελιάς μεγάλωσε και κατάφερε να ξεχωρίζει το καλό ελαιόλαδο με ξεχωριστή υφή και γεύση. Τις γνώσεις αυτές και την αγάπη του για τον καρπό της ελιάς, τις ανέπτυξε και αργότερα τις μετέδωσε στην επόμενη γενιά, στον γιο του Γιώργο το 1980. Στο πέρασμα του χρόνου οι γνώσεις εμπλουτίστηκαν και καθώς η τεχνολογία προχωρούσε ο εξοπλισμός και η διαδικασία της παραγωγής και της διάθεσης εκσυγχρονίστηκαν.

Το 2005 καθώς οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της επιχείρησης μεγάλωναν, η οικογένεια Χελιώτη προχώρησε στην κατασκευή υπερσύγχρονης και ιδιόκτητης μονάδας, συγκέντρωσης και τυποποίησης ελαιολάδου , κτιριακής κατασκευής 1500 τ.μ. μέσα σε ένα οικόπεδο 10000 τ.μ., στην περιοχή Κοκκινάδα Μυρτιάς απ όπου και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.

Αργότερα το 2008 πιστοποιήθηκε στα προϊόντα της με HACCP και ISO 22000 :2005 καθώς ήθελε η ποιότητα που προσέφερε να είναι επίσημα και υπεύθυνα αναγνωρισμένη. Η πιστοποίηση ΗΑCCP προβάλλει την απόδειξη ότι η επιχείρησή είναι δεσμευμένη ως προς τα θέματα διαχείρισης ασφαλείας τροφίμων και ότι έχει και λειτουργεί, με προθυμία, μια ασφαλή παραγωγή και διάθεση.

Διαθέτει ανοξείδωτες δεξαμενές χωρητικότητας 1000 τόννων αποθήκευσης του προϊόντος καθώς και στόλο βυτιοφόρων τα οποία είναι πιστοποιημένα για μεταφορά υγρών τροφίμων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Σήμερα η οικογένεια Χελιώτη συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον χώρο με πολλά περισσότερα εφόδια απ ότι ο ιδρυτής και εμπνευστής της επιχείρησης Δημήτριος Χελιώτης. Ωστόσο το όραμα της οικογένειας παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, για την διατήρηση της ποιότητας και της παράδοσης. Το πελατολόγιο της επιχείρησης, είναι πλέον διεθνές καθώς δεν δραστηριοποιείται μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

logofooterchel

ΧΕΛΙΩΤΗΣ Α.Ε.

Ελαιουργικές Επιχειρήσεις

Μυρτιά,Σπάρτη,23055 Λακωνία,Ελλάδα

Τηλ: +30-27350 41259, 42125

Fax: +30-27350 42124

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φόρμα Επικοινωνίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Facebook icon Instagram icon