ΕΛΑΙΩΝΕΣ

olivegroves

olivegroves

Στους ελαιώνες μας, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης , η ελιά καλλιεργείται με αφοσίωση, καθώς σεβόμαστε βαθιά τόσο το ένδοξο παρελθόν αυτού του καρπού, όσο και όλους εκείνους που προτιμούν πιστά μέχρι τώρα τα προϊόντα μας.

Η βασική ποικιλία που καλλιεργούμε και παράγουμε στους ελαιώνες μας και γενικότερα στην περιοχή της Σπάρτης είναι η Κορωνέικη. Οι ελιές αυτού του τύπου, έχουν ξεχωριστή υφή και γεύση, γι αυτό τον λόγο η ποικιλία αυτή έχει ονομασθεί δικαίως ως "βασίλισσα της ελιάς".

Τα ελαιόδεντρα είναι τα δέντρα με τις πιο βαθιές και δυνατές ρίζες στην ιστορία του τόπου μας. Αιώνες τώρα μας συντροφεύουν και μας ευεργετούν, καθώς είναι αναπόσπαστο στοιχείο σύνθεσης της παράδοσης, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο καρπός τους έχει μεγαλώσει και έχει θρέψει γενιές και γενιές. Είναι αδιαμφισβήτητα το "ομορφότερο στολίδι" της ελληνικής κουζίνας.

Σεβόμενοι λοιπόν την ένδοξη ιστορία αυτού του ιερού δέντρου, χωρίς να επεμβαίνουμε ούτε και να κυριαρχούμε στην ομαλή ροή της φύσης, ακολουθώντας τους ρυθμούς της "μάνας" γης, αφουγκραζόμενοι προσεκτικά τις ανάγκες της, φροντίζουμε με σεβασμό τους καρπούς που μας προσφέρει απλόχερα.

logofooterchel

ΧΕΛΙΩΤΗΣ Α.Ε.

Ελαιουργικές Επιχειρήσεις

Μυρτιά,Σπάρτη,23055 Λακωνία,Ελλάδα

Τηλ: +30-27350 41259, 42125

Fax: +30-27350 42124

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φόρμα Επικοινωνίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Facebook icon Instagram icon